Battelsesteenweg: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
233 bytes toegevoegd ,  27 jun 2014 17:26
→‎Handelaars: gedeeltelijke update
(→‎Handelaars: Gewone woorden krijgen geen onterecht tot volgen aansporende link. E19 is al eerder gelinkt en bovendien binnen MM. Als het Tolhuis een link behoeft, dan naar een artikel over DIT tolhuis [eigenlijk hoort dat op MM te bestaan])
(→‎Handelaars: gedeeltelijke update)
 
==Handelaars==
Vanaf de Kleinekleine Ringring rond Mechelen ziet men langlangs de Battelsesteenweg vooral oudere arbeiderswoningen, een oud-mouterij en -brouwerij en weinig handelaars: een [[wp:Colruyt|Bio Planet]] supermarkt en nauwelijks handelaaars, zoals een bakkerswinkel, een apotheek, een wassalon,domoticabureel en een afhaalchineesnachtwinkel. In de omgeving van een arts- en van een nachtwinkel.tandartspraktijk Dewordt de steenweg wordtgedwarst door de Koolstraat en de [[Frans Broersstraat#Omkadering:_de_Bethani.C3.ABnpolder|Polderstraat]], gedwarstmet een hoekhuis waarachter de oud-mouterij staat. Aan de overzijde is er dan een wassalon en net voorbij de [[Frans Broersstraat]] een uithaalchinees.
 
Voorbij het kruispunt Nattenhofstraat-KarperstraatNattenhofstraat–Karperstraat (waar ooit [[wp:Volkswagen|Volkswagengarage]] Schippers was gevestigd), wordt de baan en ook het fiets- en voetpad breder en merkt men talrijker commerciële activiteiten, o.a. de enige [[wp:Škoda Auto|Skodagarage]] in Mechelen, de kleuter- en lagere school BSGO ''‍'De Spreeuwen'‍'', de galerij van grafische werken [[Hangar 311]], de groothandelaar in speelgoed ''Dima'', de ruitersportartikelenwinkel ''Horsewhip'', een handelaar in aquariums en siervissen, een kleine [[wp:Carrefour (hypermarkt)|Carrefour]]-vestiging (vroeger Unic). Op dit stuk van de steenweg zijn ook enkele café's, inclusief ''Den Eik'' bij de al minstens sinds de 13e eeuw zo geheten locatie aan de huidige landweg.
 
Ook bevindt zich in een van de zijstraten van de Battelsesteenweg, tussen de steenweg en de [[Leuvense Vaart]], het nieuwe onderkomen van [[De Outlaws]] (een beruchte motorclub uit het Mechelse), die eerder gebruik had gemaakt van het kasteeldomein Beaulieu, ook gekend als 'het kasteeltje van Michiels', tegenover de Landweg en net voor de Neerweg.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.499

bewerkingen

Navigatiemenu