Heffen: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
398 bytes verwijderd ,  27 okt 2011 19:15
geen bewerkingssamenvatting
(Versie 12484 van 69.73.136.47 (overleg) ongedaan gemaakt.)
[[Afbeelding:heffen03.jpg|thumb|400px|<center>'''Heffen''']]
<div class="thumb tright;" style="border:1px solid silver; padding: 3px; float: right; clear: right;"><googlemap version="0.9" lat="51.046932" lon="4.421782" zoom="15" width="400">(H) 51.046932, 4.421782 Heffen</googlemap></div>
[[Bestand:Heffen Zenne.jpg|250px|thumb|'''Heffen aan de [[Zenne]]''']]
[[Afbeelding:heffen03.jpg]]
[[Bestand:Heffen OLV ten Doorn.jpg|thumb|'''OLV ten Doorn''']]
 
[[Translation]] : One of the pittoresque villages around [[Mechelen]]
'''Heffen'''
 
[[Translation]] : One of the pittoresque villages around [[Mechelen]]
 
==Beschrijving==
'''Heffen''' is een Mechelse deelgemeente van [[Mechelen]], met één van de '''schilderachtigste dorpsgezichten''' van Vlaanderen, een mooie '''oude Kerk'''kerk en een stemmig '''Dorpsplein'''dorpsplein.
[[Bestand:Heffen Zenne.jpg|250px|thumb|'''Heffen aan de [[Zenne]]''']]
'''Heffen''' is een Mechelse deelgemeente, met één van de '''schilderachtigste dorpsgezichten''' van Vlaanderen, een mooie '''oude Kerk''' en een stemmig '''Dorpsplein'''.
 
Het dorp ligt prachtig aan de oevers van de '''[[Zenne]]'''. Heffen werd in 2005 genomineerd voor '''de Pluim'''pluim, een titel voor het enthousiast buurtleven, dat een flinke opstoot kreeg door het VRT-programma '''[[Fata Morgana''']].
 
Heffen grenst aan '''[[Battel]], [[Leest]], Heindonk en Blaasveld'''.
 
==Geschiedenis==
 
==Evenementen in Heffen==
==='''In tha pub==='''
 
Tijdens het '''Kermisweekend van maart/april 2008''' organiseren de '''Chiro''' samen met de '''wijk Heffen Dorp''' hun eerste '''Heffense Highland Games'''.
 
Wat kan je, naar jaarlijkse gewoonte, nog komen zien in de Chiro :
*'''Fuif''' op vrijdag
*'''Highland Games, BBQ en Optredens'''optredens op zaterdag
*'''Familieterrasjesdag''' tijdens de kermis en '''gratis spek met ei'''' op zondag
 
De eerste editie gaatging door op 28-29-30 maart 2008.
 
'''Pop Heffen'''
 
Met de opdracht van '''Fata Morgana''', drie jaar geleden, nog in het geheugen, besliste het '''Buurtcomitébuurtcomité Heffen Dorp'''dorp om opnieuw uit te pakken met een '''Gratisgratis Popfestival'''popfestival. Pop Heffen kadert in het '''Zomerszomers Activiteitenprogrammaactiviteitenprogramma : "Heffen Zomert !'''".
 
Op 28 juli 2007 verwachtte men in Heffen '''[[Gunther Neefs]] & the 4band en Frituur Paula'''.
De eerste editie gaat door op 28-29-30 maart 2008.
 
Pop Heffen wordt logistiek ondersteund door de '''Stadstad [[Mechelen]]''' maar ontvangt voor de rest '''geen andere vorm van Sponsoring'''sponsoring.
===Pop Heffen===
Met de opdracht van '''Fata Morgana''', drie jaar geleden, nog in het geheugen, besliste het '''Buurtcomité Heffen Dorp''' om opnieuw uit te pakken met een '''Gratis Popfestival'''. Pop Heffen kadert in het '''Zomers Activiteitenprogramma : Heffen Zomert !'''.
 
==='''Grand Prix voor Zeepkisten==='''
Op 28 juli 2007 verwachtte men in Heffen '''[[Gunther Neefs]] & the 4band en Frituur Paula'''.
 
Op zaterdag 25 augustus 2007 werd Heffen omgetoverd tot het '''Francorchamps aan de Zenne'''. En dit voor de eerste '''Grand Prix van Heffen voor Zeepkisten'''zeepkisten. Iedereen die een '''Zeepkist'''zeepkist had kon deelnemen.
Pop Heffen wordt logistiek ondersteund door de '''Stad [[Mechelen]]''' maar ontvangt voor de rest '''geen andere vorm van Sponsoring'''.
 
==='''Pompoendag==='''
===Grand Prix voor Zeepkisten===
Op zaterdag 25 augustus 2007 werd Heffen omgetoverd tot het '''Francorchamps aan de Zenne'''. En dit voor de eerste '''Grand Prix van Heffen voor Zeepkisten'''. Iedereen die een '''Zeepkist''' had kon deelnemen.
 
'''Elke derde Zondag van Oktober''' organiseert Heffen een '''Pompoendag'''pompoendag en wordt het Dorpdorp omgetoverd tot een '''Pompoenendorp'''pompoenendorp. Elk jaar werkt tijdens dit Evenementevenement rond een '''thema''' (Thema van 2007 was '''Straffestraffe strips'''). In 2007 kwamen er '''5.000 mensen''' af op het Spektakelspektakel en kon men genieten van een ruim aanbod van '''Kinderanimatiekinderanimatie, Oudeoude Volksambachtenvolksambachten en Volksspelenvolksspelen, Muziekmuziek en Volksdans'''volksdans. Eveneens waren er '''Eeteet-en Drankstandjes'''drankstandjes en kon men genieten van '''Pompoensoeppompoensoep en Pompoenjenever'''pompoenjenever. Pompoendag Heffen is een initiatief van '''Chiro Heffen'''.
===Pompoendag===
'''Elke derde Zondag van Oktober''' organiseert Heffen een '''Pompoendag''' en wordt het Dorp omgetoverd tot een '''Pompoenendorp'''. Elk jaar werkt tijdens dit Evenement rond een '''thema''' (Thema van 2007 was '''Straffe strips'''). In 2007 kwamen er '''5.000 mensen''' af op het Spektakel en kon men genieten van een ruim aanbod van '''Kinderanimatie, Oude Volksambachten en Volksspelen, Muziek en Volksdans'''. Eveneens waren er '''Eet-en Drankstandjes''' en kon men genieten van '''Pompoensoep en Pompoenjenever'''. Pompoendag Heffen is een initiatief van '''Chiro Heffen'''.
 
==Luc Deflo==
'''Heffen''' speelt als achtergrond in de thriller '''[http://www.standaarduitgeverij.be/boeken/overzicht/deflo/9789022324875 Jaloezie]''' van de '''Mechelse schrijver [[Luc Deflo]]''', uitgebracht in 2010.
 
==Onze-Lieve-Vrouw-ten-Doornkapel==
Controleur, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
12.933

bewerkingen

Navigatiemenu