Frederik de Merodestraat: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
[[Afbeelding:MerodestraatX1.jpg|thumb|400px|<center>'''De Frederik de Merodestraat in Mechelen verbindt de stadsring met de [[Grote Markt]].''']]
 
[[Translation]] : Street in [[Mechelen]]
 
==Beschrijving==
De '''Frederik de Merodestraat''' in [[Mechelen]] verbindt de stadsring met de Mechelse [[Grote Markt]].
 
==Geschiedenis==
Vanaf de 13e eeuw werd deze straat de '''Koeistraat''' genoemd. Ze verbond de toenmalige '''[[Koepoort]]''' met de '''[[Grote Markt]]'''. Langs deze Koepoort werd het '''[[wp:Vee|vee''']] de stad binnengebracht.
 
Over de nu overwelfde '''[[Melaanvliet|Melaan]]''', lag toen de '''Grote Coebrugghe of de [[Trektangbrug]]'''.
 
HetDe Frederik de Merodestraat is een historisch erg belangrijke straat en een van de toegangswegen naar het '''Centrumcentrum van de Stad'''. In deze straat is de beroemde '''[[Koninklijke Beiaardschool]]''' gevestigd, evenals het '''Mechels Politiekantoor'''politiekantoor.
 
In de Frederik de Merodestraat vindenbevindt wezich het '''[[Huis Cadix]]''' en bereiken we tevens de '''[[Sint-Janskerk]]'''.
 
En in het begin van de straat bevindtbevond zich het '''Hoofdkwartier van [[wp:Socialistische Partij Anders|SP-a]], afdeling Mechelen''', gevestigd in de voormalige lampenwinkel van de familie '''Cottenie'''.
 
==Bron==
 
==Galerij==
<div class="thumb tright;" style="border:1px solid silver; padding: 3px; float: right; clear: right;"><googlemap version="0.9" lat="51.030652" lon="4.48246" zoom="15" width="300" height="300" >(F) 51.030652,4.48246 Frederik de Merodestraat </googlemap></div>
 
<gallery>
Afbeelding:spacottenie.jpg|<center>'''Het SP-a hoofdkwartier'''
Controleur, emailconfirmed, phantom
13.059

bewerkingen

Navigatiemenu