Palais Royal

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif French film, shot in Mechelen
Palais Royal - Sfeerbeeld

Palais Royal is een film van Franse makelij, die in de zomer van 2005 werd opgenomen in Mechelen. Het is een lichtvoetige komedie, met Catherine Deneuve in de hoofdrol.

Synopsis[bewerken]

Armelle is een simpele gehoorspecialiste. Maar ze is ook getrouwd met de jongste zoon van de koning. En wanneer deze sterft, wordt Armelle plots koningin. Al snel blijkt dat een kroon op je hoofd geen garantie is op dagelijkse rozengeur en maneschijn.

Voorstellingen[bewerken]

Bioscoop Utopolis draaide de film dagelijks, gedurende één week (eind januari 2005), zodat de Mechelaars konden zien hoe hun stad werd voorgesteld.

Uiteindelijk werd, vanwege grote belangstelling, de draaiperiode verlengd zodat ook begin februari de film nog te zien was (met, op sommige dagen, zelfs twee voorstellingen).

Recensie[bewerken]

Het was een, best leuke, Franse komedie met een héle grote knipoog naar Engelse koninklijke toestanden, met goeie acteerprestaties, grappige dialogen, en een mooi (acterend) Mechelen, met balkonscènes op het Stadhuis, een koetstocht over de IJzeren Leen en een koninklijke begrafenis in de Sint-Romboutskathedraal... Mooi! Ik heb ervan genoten!

Voor de film begon, kwam een verantwoordelijke van Utopolis nog eens uitleggen dat ze, als énige Vlaamse bioscoop, hun best hadden gedaan om deze film op het doek te krijgen, met de steun van het Mechels stadsbestuur (waarna ook de burgemeester nog een woordje mocht uitspreken), de Mechelse pers, en de verantwoordelijken van Bruistablet...

Externe links[bewerken]