Overleg:Tervuursesteenweg

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Beestenhoek Hanswijkenhoek Coloma Hanswijk Tervuursesteenweg[bewerken]

Henning : de wijk rond den tervuursesteenweg heet COLOMA en NIET LANGER beestenhoek of hanswijkenhoek ! --Gimycko 22 okt 2010 16:20 (UTC)

Er is beslist geweest de wijk terug Hanswijkenhoek te noemen. Het is dus geen verzinsel van mij :P Cartoonist | Contact | 22 okt 2010 17:28 (UTC)
Blijkbaar is het nu toch officieel wijk Tervuursesteenweg. Hoe dan ook dient er een doorverwijzingsartikel 'Tervuursesteenweg' gemaakt (OK 2013-05-17 SH):
Met 'Tervuursesteenweg' kan men bedoelen:
Deze overlegpagina 'Tervuursesteenweg' hoort m.i. bij die doorverwijzing, dus wordt die eigenlijk best niet hernoemd. Maar de bewerkingsgeschiedenis hoort vooral bij de straat, dus het artikel 'Tervuursesteenweg' dient hernoemd naar 'Tervuursesteenweg (straat)'. Ik meen dat dat afzonderijk kan, maar weet niet of beheerder- of alleen bureaucraatrechten volstaan. (OK 2013-05-17 SH)
  • Het artikel Wijk Coloma slaat allicht vooral op 'Tervuursesteenweg (wijk)', het kan best aldus hernoemd worden. De inhoud en die over de wijk in het huidige artikel 'Tervuursesteenweg', dienen samengevoegd. (NOG NIET OK 2013-05-17 SH) Zie vooral ook Coloma — inclusief mijn zopas aangebrachte commentaar inline <--...--> en mijn bewerkingscommentaar "Artikel 'Wijk Coloma' lijkt me een nieuwe naam te moeten krijgen... Hanswijk, Tervuursesteenwegwijk, Wijk Tervuursesteenweg, Tervuursesteenweg (wijk) ???" Ik suggereer dus dit laatste. (OK 2013-05-17 SH)
  • Van het huidig artikel 'Tervuursesteenweg' wordt na hernoeming tot 'Tervuursesteenweg (straat)' slechts de rest, over de straat, behouden met toevoeging van een simpele zin als "De [[Tervuursesteenweg (wijk)|wijk aan weerszijden]] wordt ernaar genoemd.". (NOG NIET OK 2013-05-17 SH)
Om goed werk te leveren, dient nagegaan wat de geografische omschrijvingen waren van Hanswijk (historische parochie extra muros), van Beestenhoek, van Hanswijkenhoek, van de parochie (Sint-Jozef-)Coloma, van de officiële wijk Hanswijk (identiek aan de huidige officiële wijk Tervuursesteenweg of niet). 'Coloma' werd en wordt nogal onnauwkeurig gebruikt voor kleinere en grotere delen van, of zelfs tot gans de wijk en dat is nu ook in het verwijzend artikel te lezen; als het echter ook een officiële wijknaam was, was die wijk dan identiek aan de parochie, aan de huidige wijk Tervuursesteenweg, aan...?
SomeHuman 2013-04-20 09:14-09:33 (UTC=CEST-2)
Ik geef groen licht. Ik wist uit goeie bron dat de wijk terug Hanswijkenhoek ging heten, maar blijkbaar is dat een hardnekkig gerucht geweest. We houden het maar op de officiële benaming | Cartoonist | Contact | 21 apr 2013 19:24 (UTC)
Deels uitgevoerd. Integratie in 'Tervuursesteenweg (wijk)' van brokjes 'Tervuursesteenweg (straat)' over de wijk met hun eliminatie aldaar, wacht nog op uitvoering.
SomeHuman 2013-05-16 23:56 (UTC=CEST-2)