Overleg:Ring

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Werkzaamheden R6 2012-2014[bewerken]

Op 2014-05-25 werd het ganse artikel door een anonymus volslagen onaanvaaardbaar vervangen door een zeer beperkte tekst, welke uitsluitend een rechtvaardiging voor recente werkzaamheden lijkt te geven volgens de visie van beleidsinstanties. Deze tekst voegde nauwelijks objectieve informatie toe en de voordien bestaande werd door een beheerder integraal hersteld, m.i. terecht. Ter info, die tekst van 2014-05-25:

"in april 2012 startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het doortrekken van de Ring rond Mechelen (R6). Een nieuw stuk weg wordt aangelegd vanaf de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver tot de Putsesteenweg in Bonheiden.
Het doortrekken van de R6 zorgt voor een betere oost-westverbinding in de omgeving van Mechelen. Bewoners van de gemeenten Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Putte en Heist-op-den- Berg bereiken via dit verlengde stuk ringweg makkelijker de E19.Hierdoor wordt het toenemende sluipverkeer in deze regio geweerd, wat de leefbaarheid van deze gemeenten ten goede komt. Ook vrachtverkeer dat van en naar de Mechelse veilingen in Sint-Katelijne-Waver rijdt, vindt via de nieuwe R6 vlotter de weg naar haar bestemming.
Bovendien zal het doortrekken van de R6 ook heel wat verkeer uit het stadscentrum van Mechelen weghalen, wat de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de stad zal verbeteren. De werken nemen ruim twee jaar in beslag en zijn gespreid over 5 werfzones. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden moeten de werken eind 2014 afgerond zijn."

SomeHuman 2014-05-26 00:49 (UTC=CEST-2)