Zandbak: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
(Basistekst [nieuwste versie] over het praktisch gebruik van de Zandbak)
(Basistekst [nieuwste versie] over het praktisch gebruik van de Zandbak)
 
Regel 1: Regel 1:
Deze '''Zandbak''' is een experimenteerruimte voor elke gebruiker, zelfs anoniem. Klik hierboven de tab '<b>bewerken</b>' en probeer hier uit wat uw hartje belieft.
+
Deze '''Zandbak''' is een experimenteerruimte voor elke gebruiker, zelfs anoniem. Klik hierboven de tab <b style="font-size:89%;line-height:.6em;border:1px solid #bbb;border-bottom:0;">&nbsp; bewerken &nbsp;</b> en probeer hier uit wat uw hartje belieft.
*U kan misschien genoeg te weten komen door na uw probeersel in te tikken, onder het bewerkingsvenster op de toets '<span style="letter-spacing:+.05ex;">Bewerking ter controle bekijken</span>' te klikken; u kan dan nog telkens opnieuw zonder meer allerlei wijzigingen in het bewerkingsvenster aanbrengen en het resultaat door die toets te klikken bekijken. Als u daarmee klaar bent, kan u daarnaast op de toets '<span style="letter-spacing:+.05ex;">Annuleren</span>' klikken en zal er geen spoor van uw daden overblijven.
+
*U kan misschien genoeg te weten komen door na uw probeersel in te tikken, onder het bewerkingsvenster op de toets <span style="letter-spacing:+.05ex;border:1px solid #666;">&nbsp; Bewerking ter controle bekijken &nbsp;</span> te klikken; u kan dan nog telkens opnieuw naar uw goeddunken allerlei wijzigingen in het bewerkingsvenster aanbrengen en het resultaat door die toets te klikken bekijken. Als u daarmee klaar bent, kan u daarnaast op de toets <span style="letter-spacing:+.05ex;border:1px solid #666;">&nbsp; Annuleren &nbsp;</span> klikken en zal er geen spoor van uw daden overblijven.
*Maar u ''mag'' ook de toets '<b style="letter-spacing:+.05ex;">Pagina opslaan</b>' gebruiken. Dan zal u opnieuw de tab '<b>bewerken</b>' moeten klikken om verder te experimenteren. Als u het beu bent of als u gevonden hebt hoe u een probleempje kunt oplossen, kan u op de tab '<b>geschiedenis</b>' klikken en daarna klikt u op de blauwe datum-uur op de lijn vlak ''onder'' uw gebruikersnaam (of als u zich nog niet [[Speciaal:Aanmelden/signup|geregistreerd]] hebt, ''onder'' de vroegste lijn met het ''aan het bovenste identieke IP-adres'' <small>— dat is steeds het uwe tenzij een andere gebruiker al zou bezig geweest zijn —</small> en ziet eruit als 000.000.000.000 maar met ook andere cijfers en soms kortere nummers). Dan klikt u op de tab '<b>bewerken</b>' en zonder iets te wijzigen klikt u dan op de toets '<b style="letter-spacing:+.05ex;">Pagina opslaan</b>'. De Zandbak staat dan opnieuw klaar voor een volgende experimenteerfase, door uzelf of door een andere gebruiker.
+
*Maar u ''mag'' ook de toets <b style="letter-spacing:+.05ex;border:1px solid #666;">&nbsp; Pagina opslaan &nbsp;</b> gebruiken. Dan zal u opnieuw de tab <b style="font-size:89%;line-height:.6em;border:1px solid #bbb;border-bottom:0;">&nbsp; bewerken &nbsp;</b> moeten klikken om verder te experimenteren. Als u het beu bent of als u gevonden hebt hoe u een probleempje kunt oplossen, kan u op de tab <span style="font-size:89%;line-height:.6em;border:1px solid #bbb;border-bottom:0;">&nbsp; geschiedenis &nbsp;</span> klikken en daarna klikt u op de blauwe datum-uur op de lijn vlak ''onder'' uw gebruikersnaam (of als u zich nog niet [[Speciaal:Aanmelden/signup|geregistreerd]] hebt, ''onder'' de vroegste lijn met het ''aan het bovenste identieke IP-adres'' <small>— dat is steeds het uwe tenzij een andere gebruiker al zou bezig geweest zijn —</small> en ziet eruit als 000.000.000.000 maar met ook andere cijfers en soms kortere nummers). Dan klikt u op de tab <b style="font-size:89%;line-height:.6em;border:1px solid #bbb;border-bottom:0;">&nbsp; bewerken &nbsp;</b> en zonder iets te wijzigen klikt u dan op de toets <b style="letter-spacing:+.05ex;border:1px solid #999;">&nbsp; Pagina opslaan &nbsp;</b>. De Zandbak staat dan opnieuw klaar voor een volgende experimenteerfase, door uzelf of door een andere gebruiker.
   
Wat u ooit <u>opsloeg</u>, blijft later zichtbaar via de '<b>geschiedenis</b>'. U kan dus zelfs maanden later die versie opnieuw herstellen en ermee verder experimenteren: daartoe klikt u in '<b>geschiedenis</b>' op de recentste datum-tijd vóór uw eigen gebruikersnaam (of IP-adres) en dan op de tab '<b>bewerken</b>'. Bedenk echter wel dat als u anoniem werkte, u zich uw IP-adres misschien niet meer zal herinneren en dat u daartegen een nieuw IP-adres door uw Internetprovider kan toegekend zijn, want dat gebeurt voor de meeste mensen zeer geregeld zonder dat ze zich daarvan bewust worden. Dan moet u misschien wel de bewerkingversies van meerdere IP-adressen van anderen bekijken voor u uw gewenste bewerking terugvindt. Het is dus geraadzaam zich te registreren en in te loggen vooraleer bewerkingen uit te voeren en op te slaan.
+
Wat u ooit <u>opsloeg</u>, blijft later zichtbaar via de 'geschiedenis'. U kan dus zelfs maanden later die versie opnieuw herstellen en ermee verder experimenteren: daartoe klikt u op de tab <span style="font-size:89%;line-height:.6em;border:1px solid #bbb;border-bottom:0;">&nbsp; geschiedenis &nbsp;</span> en in de getoonde 'geschiedenis' klikt u op de recentste datum-tijd vóór uw eigen gebruikersnaam (of IP-adres) en dan op de tab <b style="font-size:89%;line-height:.6em;border:1px solid #bbb;border-bottom:0;">&nbsp; bewerken &nbsp;</b>. Bedenk echter wel dat als u anoniem werkte, u zich uw IP-adres misschien niet meer zal herinneren en dat u daartegen een nieuw IP-adres door uw Internetprovider kan toegekend zijn, want dat gebeurt voor de meeste mensen zeer geregeld zonder dat ze zich daarvan bewust worden. Dan moet u misschien wel de bewerkingversies van meerdere IP-adressen van anderen bekijken voor u uw gewenste bewerking terugvindt. Het is dus geraadzaam zich te registreren en in te loggen vooraleer bewerkingen uit te voeren en op te slaan.
   
 
Indien u nalaat de pagina in haar oorspronkelijke toestand terug te plaatsen, is dat geen ramp. Een [[Mechelen_Mapt:Beheerders|beheerder]] doet dit misschien nog diezelfde dag, of kort daarna, om de Zandbak voor ook andere gebruikers klaar te zetten.
 
Indien u nalaat de pagina in haar oorspronkelijke toestand terug te plaatsen, is dat geen ramp. Een [[Mechelen_Mapt:Beheerders|beheerder]] doet dit misschien nog diezelfde dag, of kort daarna, om de Zandbak voor ook andere gebruikers klaar te zetten.
   
 
Veel experimenteergenot, en hopelijk kan u uitvissen wat u graag wou weten, en misschien nog wat extra.
 
Veel experimenteergenot, en hopelijk kan u uitvissen wat u graag wou weten, en misschien nog wat extra.
  +
''Het 'Mechelen Mapt'-team.''
 
<hr />
 
<hr />

Huidige versie van 24 dec 2012 om 07:16

Deze Zandbak is een experimenteerruimte voor elke gebruiker, zelfs anoniem. Klik hierboven de tab   bewerken   en probeer hier uit wat uw hartje belieft.

  • U kan misschien genoeg te weten komen door na uw probeersel in te tikken, onder het bewerkingsvenster op de toets   Bewerking ter controle bekijken   te klikken; u kan dan nog telkens opnieuw naar uw goeddunken allerlei wijzigingen in het bewerkingsvenster aanbrengen en het resultaat door die toets te klikken bekijken. Als u daarmee klaar bent, kan u daarnaast op de toets   Annuleren   klikken en zal er geen spoor van uw daden overblijven.
  • Maar u mag ook de toets   Pagina opslaan   gebruiken. Dan zal u opnieuw de tab   bewerken   moeten klikken om verder te experimenteren. Als u het beu bent of als u gevonden hebt hoe u een probleempje kunt oplossen, kan u op de tab   geschiedenis   klikken en daarna klikt u op de blauwe datum-uur op de lijn vlak onder uw gebruikersnaam (of als u zich nog niet geregistreerd hebt, onder de vroegste lijn met het aan het bovenste identieke IP-adres — dat is steeds het uwe tenzij een andere gebruiker al zou bezig geweest zijn — en ziet eruit als 000.000.000.000 maar met ook andere cijfers en soms kortere nummers). Dan klikt u op de tab   bewerken   en zonder iets te wijzigen klikt u dan op de toets   Pagina opslaan  . De Zandbak staat dan opnieuw klaar voor een volgende experimenteerfase, door uzelf of door een andere gebruiker.

Wat u ooit opsloeg, blijft later zichtbaar via de 'geschiedenis'. U kan dus zelfs maanden later die versie opnieuw herstellen en ermee verder experimenteren: daartoe klikt u op de tab   geschiedenis   en in de getoonde 'geschiedenis' klikt u op de recentste datum-tijd vóór uw eigen gebruikersnaam (of IP-adres) en dan op de tab   bewerken  . Bedenk echter wel dat als u anoniem werkte, u zich uw IP-adres misschien niet meer zal herinneren en dat u daartegen een nieuw IP-adres door uw Internetprovider kan toegekend zijn, want dat gebeurt voor de meeste mensen zeer geregeld zonder dat ze zich daarvan bewust worden. Dan moet u misschien wel de bewerkingversies van meerdere IP-adressen van anderen bekijken voor u uw gewenste bewerking terugvindt. Het is dus geraadzaam zich te registreren en in te loggen vooraleer bewerkingen uit te voeren en op te slaan.

Indien u nalaat de pagina in haar oorspronkelijke toestand terug te plaatsen, is dat geen ramp. Een beheerder doet dit misschien nog diezelfde dag, of kort daarna, om de Zandbak voor ook andere gebruikers klaar te zetten.

Veel experimenteergenot, en hopelijk kan u uitvissen wat u graag wou weten, en misschien nog wat extra. Het 'Mechelen Mapt'-team.