Peter Cabus: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
(Cat:Musici vervangt cat:Muzikanten)
(defaultsort in hoofdletters en zonder spaties)
 
Regel 1: Regel 1:
'''Peter Cabus''' (1923-2000) was jarenlang directeur van het [[Stedelijk Conservatorium|Mechelse Conservatorium]] en actief als docent aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en het Koninklijk Conservatorium in Brussel.
+
'''Peter Noël Cabus''', geboren te [[Mechelen]] op 27 juli 1923 en er overleden op 11 november 2000, was jarenlang directeur van het [[Stedelijk Conservatorium|Mechelse Conservatorium]] en actief als docent aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en het Koninklijk Conservatorium in Brussel.
   
Gedurende een aantal jaren was hij organist-titularis van het historische orgel van de [[Katelijnekerk]] in [[Mechelen]]. Hij componeerde een rijk oeuvre voor symfonisch orkest, kamermuziek, liederen, koormuziek, klaviermuziek en heel wat werk voor koperblazers.
+
Gedurende een aantal jaren was hij organist-titularis van het historische orgel in de [[Sint-Katelijnekerk]] in zijn geboortestad. Hij componeerde een rijk oeuvre voor symfonisch orkest, kamermuziek, liederen, koormuziek, klaviermuziek en heel wat werk voor koperblazers.
   
==Externe Links==
+
==Externe links==
 
*[http://www.cebedem.be/composers/cabus_peter/nl.html Biografie]
 
*[http://www.cebedem.be/composers/cabus_peter/nl.html Biografie]
  +
  +
==Bronnen==
  +
<div class="References">
  +
<references />
  +
</div>
  +
  +
==Voetnoten==
  +
<div class="References">
  +
<references group="N" />
  +
</div>
   
 
[[Categorie:Musici]]
 
[[Categorie:Musici]]
  +
{{DEFAULTSORT:CABUS, PETERNOEL}}

Huidige versie van 23 jul 2018 om 14:32

Peter Noël Cabus, geboren te Mechelen op 27 juli 1923 en er overleden op 11 november 2000, was jarenlang directeur van het Mechelse Conservatorium en actief als docent aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en het Koninklijk Conservatorium in Brussel.

Gedurende een aantal jaren was hij organist-titularis van het historische orgel in de Sint-Katelijnekerk in zijn geboortestad. Hij componeerde een rijk oeuvre voor symfonisch orkest, kamermuziek, liederen, koormuziek, klaviermuziek en heel wat werk voor koperblazers.

Externe links[bewerken]

Bronnen[bewerken]

Voetnoten[bewerken]