Bewerken van Peter Cabus

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Waarschuwing: u bent niet aangemeld. Uw IP-adres wordt opgeslagen als u wijzigingen op deze pagina maakt.

Houd rekening met ons beleid, wanneer u pagina's aanmaakt of bewerkt. Voor hulp open deze link in een nieuw tabblad of venster (rechtermuisklik).

In geval u een overlegpagina bewerkt (herkenbaar door 'Overleg' vooraan de titel):

Gelieve voor elk afzonderlijk topic telkens een titeltje aan te maken.
   Indien u een nieuw topic aanmaakte door op een '+'-teken naast de tab 'bewerken' te klikken, wordt wat u na 'Onderwerp/kop:' invult automatisch als nieuw titeltje geplaatst.
Indien u een topic verderzet (in principe onderin dat topic): na andermans bijdrage (of ter onderscheid van uw net eerdere bijdrage), spring 1 stap (meer) in door een dubbelepunt (extra) vooraan.
Gelieve ook wijl u niet aangemeld bent, iedere boodschap te signeren met vier tildes ~~~~.

Voorbeeld:
==Titel eerste topic==
Commentaar 1 ~~~~
:Commentaar 2 ~~~~
::Commentaar 3 ~~~~

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
'''Peter Noël Cabus''', geboren te [[Mechelen]] op 27 juli 1923 en er overleden op 11 november 2000, was jarenlang directeur van het [[Stedelijk Conservatorium|Mechelse Conservatorium]] en actief als docent aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en het Koninklijk Conservatorium in Brussel.
+
'''Peter Cabus''' (1923-2000) was jarenlang directeur van het [[Stedelijk Conservatorium|Mechelse Conservatorium]] en actief als docent aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en het Koninklijk Conservatorium in Brussel.
   
Gedurende een aantal jaren was hij organist-titularis van het historische orgel in de [[Sint-Katelijnekerk]] in zijn geboortestad. Hij componeerde een rijk oeuvre voor symfonisch orkest, kamermuziek, liederen, koormuziek, klaviermuziek en heel wat werk voor koperblazers.
+
Gedurende een aantal jaren was hij organist-titularis van het historische orgel van de [[Katelijnekerk]] in [[Mechelen]]. Hij componeerde een rijk oeuvre voor symfonisch orkest, kamermuziek, liederen, koormuziek, klaviermuziek en heel wat werk voor koperblazers.
   
==Externe links==
+
==Externe Links==
 
*[http://www.cebedem.be/composers/cabus_peter/nl.html Biografie]
 
*[http://www.cebedem.be/composers/cabus_peter/nl.html Biografie]
 
==Bronnen==
 
<div class="References">
 
<references />
 
</div>
 
 
==Voetnoten==
 
<div class="References">
 
<references group="N" />
 
</div>
 
   
 
[[Categorie:Musici]]
 
[[Categorie:Musici]]
{{DEFAULTSORT:CABUS, PETERNOEL}}
 

Let op: alle bijdragen aan Mechelen Mapt worden geacht te zijn vrijgegeven onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike (zie Mechelen Mapt:Auteursrechten voor details). Als u niet wilt dat uw tekst door anderen naar believen bewerkt en verspreid kan worden, kies dan niet voor "Pagina opslaan".
Hierbij belooft u ons tevens dat u deze tekst zelf hebt geschreven of overgenomen uit een vrije, openbare bron.
Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)