Overleg:Ankertje aan de Dijle

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Versie door SomeHuman (overleg | bijdragen) op 25 okt 2012 om 14:42 (Kilt)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

En hup : Boodoo Vandevoorde, een tijdlang achter den toog van 't Staminée (samen met zijn vrouw Coletje), is verdwenen. Ik zie hem daar nog staan, vanachter mijne Vieux-Temps, in de Jaren '80. Na Boodoo kwam inderdaad de Gust. --Gimycko 25 okt 2012 10:22 (UTC)

Zie op die plaats in het artikel '(bron?)' als je de pointer er overhoudt. Volgens wat ik hier en daar las, was wijlen Coletje nog bij ene Wilfried toen ze de Verloren Zoon openhielden, en na die Wilfried kwam Bodo bij Coletje. Ik zie dan niet meteen in wanneer Coletje 't Stamenee zou gehad hebben. Ik was eerder wel ooit in De Verloren Zoon geweest, maar zeker geen stamgast en kende er omzeggens niemand, toen ik 't Stamenee vrij geregeld begon te bezoeken, van begin jaren tachtig, minstens van in '83 maar wellicht vroeger, en toen was de Gust er al. Den Bodo kende ik toen vooral als die van 1 kafee(sic) aan de overzijde, de Kadullen dateren van voor mijn tijd aan de Vismarkt (hoewel ik wellicht bijna tien jaar ouder ben dan jij, Gimycko, namelijk van 't zelfde bouwjaar als de Gust).
Weet iemand of voormelde Wilfried dezelfde zou kunnen geweest zijn als die van Den Akker (die me daarvoor dan wel een klein generatietje te jong leek maar je weet nooit). Ik verzeilde eerder zelden in Den Akker. Ik leerde Bodo en Coletje stukken beter kennen toen ze pas naar 't Klapgat getrokken waren, een pand waar voordien Gerard tapte die met een kort intermezzo aan de Veemarkt nog in de Groene Lantaarn bij Maria 'van de Martino' werkte, voor hij Den Stillen Genieter open deed (samen met Guy Moens en de dochter van Maria, en overgenomen nadat Mark Stockmans wegtrok uit de Bierwinkel). Vermits Den Stillen nu 27,5 jaar bestaat, zal 't Klapgat ongeveer 29 of hoogstens 30 jaar bestaan. Dus trok Bodo pakweg in '82-'83 weg van de Vismarkt, en dat feit herinner ik me want toen wist ik wel ongever wie Bodo was en ik denk niet van in 't Stamenee. Nadere inlichtingen van voor die jaren: graag betrouwbare bronnen.
Fait divers: ooit, allicht toen de dieren nog spraken, heette de Cirque/54/Babbits/Vee "De Veldjager", zoals getuigd door een een opschrift op de bovenruiten die ten tijde van de Vee en Babbits met een vooruitstekend bord bedekt waren.
SomeHuman 2012-10-25 12:17-12:21 (UTC=CEST-2)
Nadat Bodo wegtrok uit 't Staminée (richting Klapgat) en 't café een tijdje op apegapen lag alvorens de Gust den boel overnam trokken wij naar den Babbits. Niet erg veel soeps : witte voorgevel en, ik geloof, witte binnenmuren met ne bruine toog. Achter den toog van den Babbits stond toen ene Claude of Kloot. Lang heeft den Babbits niet bestaan en uiteindelijk zijn we dan naar café Kilt getrokken van de Guy en Martine. --Gimycko 25 okt 2012 12:31 (UTC)
In de Kilt speelde ik wel enkele keren op de uitstekende competitiegolfbiljart, maar ik weet zelfs niet meer bij benadering in welke tijd dat was en kende er buiten mijn enige tegenspeler niemand.
Bij de opening van de Babbits door Claude Gesthuyzen en Jan(neke) Vandevelde was ik zijdelings betrokken. Ze deden nog samen een Dijlefeest mee met een sandwich- en soepkraam. Na een tijdje trok Claude er vantussen en hield Jan het nog een tijdje vol. Ik kwam er geregeld tot het finaal sloot. Uiteindelijk werd het pand overgenomen door een zeldzaam type coöperatief verband van een heel team van mensen, met een statuut dat eigenlijk ontworpen was voor rederijen om vliegensvlug opgedoekt te kunnen worden als iets scheef loopt. In feite hield 1 gast die '56' open en ook in die tijd kwam ik er nog zeer dikwijls, al kan ik niet meer op zijn naam komen. Claude hield nog een tijdje samen met Willy Keuleers de voormalige Golm, herdoopt tot De Langen Asem, open in de Schipstraat. Na een vuilbakbrandje met rookschade werd die zaak nog opgeknapt maar lang heeft ze ook niet meer bestaan. Claude maakte er wel een uitstekende French coffee met versgeklopte room, en ze hadden er mijn lievelingskriek, de Eylenbosch. Daarna kwam ik in die omgeving eigenlijk nog alleen (en al sinds het begin) bij Gerard, maar dat nu is ook alweer lang geleden. We zullen mekaar wel minstens van ziens gekend hebben, Gimycko, je had trouwens een kleine tien jaar eerder in mijn buurt gewoond maar ik weet niet waar precies (S-, B-, Z- of P-straat) of wie je juist bent.
SomeHuman 2012-10-25 14:20-14:42 (UTC=CEST-2)