Overleg:Adressen A-D

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Versie door SomeHuman (overleg | bijdragen) op 8 nov 2014 om 22:09 (Verduidelijking)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

@SH : Misschien moeten we die "Places to Be 2014" onderbrengen in een apart artikel of zo. Just an ID. --Gimycko 8 nov 2014 10:58 (UTC)

Geen aparte artikels: alles in 1 lijst lijkt me veel beter, omdat het anders niet overzichtelijk en zeker niet fatsoenlijk navigeerbaar is. Het zou m.i. interessant kunnen zijn, om geen verouderde (verdwenen of onder nieuwe naam gebrachte) zaken weg te halen uit de alfabetische lijst, maar natuurlijk wel hun tel., e-mail, website en ‍'sinds ....'‍[zie verder] geheel vervangen door ‍'van .... tot 20..'‍. Ook daarvoor is een aparte lijst onzin, omdat de meeste mensen die iets in een alfabetische lijst zouden opzoeken, dikwijls gewoon niet weten of iets er nog is of niet en zeker niet eerst ergens apart gaan beginnen zoeken. Ook interessant zou zijn, als laatste gegeven bij elke zaak (waarvan we het weten of opzochten) ook ‍'sinds 20..'‍ te vermelden. Zo wordt de adressenlijst na verloop van tijd een historisch overzicht. De allernieuwste zaken dienen eigenlijk wel zeer spoedig onder hun juiste alfabetische letter te komen:
- Ofwel plaatsen we ze meteen daar (het is niet echt onze taak om nieuwe zaken te promoten). Ik vermoed echter dat niet steeds al de gegevens reeds betrouwbaar gekend zijn en het is moeilijk bij te houden om die dan na een maand of zo her en der te vervolledigen. Daarom is je 'Recentste places to be‍' - [andere soorten nieuwe locaties zijn allicht niet heel dringend ofwel reeds meteen geheel met alle gegevens bekend] geen gek idee, dus als je dat zinvol vindt:
- Ofwel hou jij je er mee bezig (ik kan en wil het niet opvolgen). In dat geval zou je die gedurende hoogstens 1 maand best helemaal bovenaan 'A-D' in de kijker plaatsen (men ziet dat echter niet als men bvb. onder M iets zoekt maar we willen het ook niet op elke adressenpagina herhalen), en zodra de volgende nieuwste zaken geplaatst worden verhuis je die van de voorbije maand (met hun inmiddels allicht al vlotter gevonden vollediger gegevens) naar de juiste letter.
Ik wou je idee niet afschieten, maar die 'Recentste places to be‍' hoorden zeker niet ergens tussen 'A' en 'Z' thuis, en in een apart artikel zal men ze ook niet gaan zoeken als men gewoonweg een adressenlijst raadpleegt. Een aparte pagina voor nieuwste ontwikkelingen (trouwens op allerlei gebied, zoals tentoonstellingen enz.) hoort zeker niet thuis op Mechelen Mapt: dat vermeldde Henning van meetaf aan voor elkeen klaar en duidelijk. Andere sites doen dat wel en de geïnteresseerden zullen die wel beter weten te vinden dan dat ze MM ervoor zouden raadplegen.
SomeHuman 2014-11-08 21:46-22:09 (UTC=CEST-2)