Mechelse soep
Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
![]() |
Soup recipe from Mechelen |
Mechelse soep voor 4 personen...
Ingrediënten
- 1 Bloemkool
- 1 Witte selder
- 4 Uien
- 4 Aardappelen
- 50 gr Boter
- 3 liter Bouillon
- 1/2 Liter melk
- Peper
- Zout
- Bloemkoolbloempjes
- Kervelplukjes
Bereiding
- Snijd de groenten fijn en stoof ze aan in de verwarmde boter, zonder dat ze kleuren
- Giet er de bouillon over
- Breng aan de kook, voeg de aardappelen toe en laat zachtjes gaar koken
- Kook intussen de bloemkoolbloempjes voor het garnituur gaar
- Als de soep klaar is, kunt u haar mixen, kruiden en door een puntzeef halen
- Werk af met kokende melk
- Voeg de bloemkoolbloempjes toe en werk af met kervelpluksels
- De kokende melk mag u vervangen door een liaison (een mengsel van room en eigeel) of kokende melk met een klontje boter
Tip
Wilt u deze soep een burgerlijk tintje geven, voeg er dan kleine stukjes gekookte asperges aan toe.