Mechelen Mapt

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Versie door SomeHuman (overleg | bijdragen) op 4 feb 2021 om 14:08 (Tekst vervangen - " ‍-." door " ‍-")
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Description of this site.

Mechelen Mapt (deze site) is een onafhankelijk, niet-commercieel internetproject in de vorm van een wiki. De site is een encyclopedie over de stad Mechelen met haar deelgemeenten.

Geschiedenis

Mechelen Mapt werd opgericht in januari 2006 door Memori, een onderzoeksinstelling verbonden aan de Katholieke Hogeschool Mechelen (nu Thomas More). De site heeft altijd een gematigd succes gekend.

De naam "Mechelen Mapt" is gegeven naar analogie van "Mechelen Blogt", destijds een zusterproject. Het paradepaardje van de site was een Google Maps kaart, waarop alle artikels gelokaliseerd konden worden per categorie. Vandaar de naam "Mapt", een vernederlandste werkwoordsvorm afkomstig van het Engelse map, wat (land)kaart betekent, of van een vervoeging van to map, op zulke kaart zetten.

Wegens gebrek aan onderhoud werd de kaart drie jaar later van de site gehaald en uiteindelijk functioneerde de gehele wiki niet meer. Het zou duren tot in maart 2010 vooraleer de wiki terug opgestart werd, ditmaal als onafhankelijk project. Nu kon men in artikels op een gepast kaartje plaatsen aanduiden en paden tekenen; ook diverse polygonen hoorden bij het gamma. Hiertoe benutte Mechelen Mapt de Google Mapssoftware. Sedert medio 2018 vertoonde die echter een probleem, wat geenszins het encyclopedische project bedreigde. In de periode 2019 ‍-'20 werd overgeschakeld naar OpenStreetMap.

Overzicht

Als lezer krijgt u snel een idee van de voorhanden artikels door inkijken van de categorieën. Daarnaar vindt u in het linkermenu van elke pagina de link Onderwerpen.

Ondervindt u een praktisch probleem met de technische werking of aangaande het beheer van de site, kijk dan even in de Mededelingen of men er al mee begaan is.

URL's

Deze site is bereikbaar via twee adressen:

Ouder doorverwijzingsadres: http://mechelenmapt.org/ (zou nog bestaan maar zelden bruikbaar zijn)
Het vroegere adres van Mechelen Mapt: http://mapt.stadmechelen.be/

Externe links


Hoofdpagina - Portaal - Hoe bijdragen? - Over Mechelen Mapt - Beleid - Contact - Hulp - Forum
Deze pagina is een onderdeel van het totaal van richtlijnen op Mechelen Mapt.