Kunstencentrum Nona

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Versie door SomeHuman (overleg | bijdragen) op 15 feb 2021 om 05:53 (Tekst vervangen - "==Voetnoten‍==" door "==Voetnoten==")
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Art Centre in Mechelen
Kc nOna in de Begijnenstraat

Kunstencentrum Nona is gegroeid in de schoot van '‍Theater Teater‍', dat in 1986 als amateurtheatergezelschap begon maar later professioneel werd. Sinds 2001 is Nona een door de Vlaamse Gemeenschap erkend kunstencentrum in Mechelen.[1] Naast Vlaanderen subsidieert ook de Stad Mechelen Theater Teater vzw, die zich nu profileert als '‍kc nOna‍'.

Theater, dans, jazz, debat en film komen aan bod bij kc nOna, dat de nadruk legt op jonge kunstenaars.

In maart 2016 werd de eerste steen gelegd voor een nieuwe theaterzaal op het binnengebied tussen de Begijnenstraat en de IJzerenleen. Die tegen het najaar van 2017 vlakbij de bestaande zaal te verwezenlijken uitbreiding, waartoe de voormalige gebouwen van de Mechelse Drukkerijen grotendeels gesloopt werden, komt ook tegemoet aan de noodzaak van een repetitieruimte.[2]

Contact

Externe links

Bronnen

  1. Actuele vraag over de verkoop van de huidige locatie van het kunstencentrum nOna in Mechelen. Plenaire vergadering 2006-01-18. Vlaams Parlement. Nagezien 2016-03-20.
  2. NONA Mechelen start met bouw nieuwe podiumzaal VRT Redactie.be (2016-03-19)

Voetnoten