Help:Schrijverstips: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Regel 25: Regel 25:
 
* Laster in het algemeen.
 
* Laster in het algemeen.
 
* Allerhande propaganda.
 
* Allerhande propaganda.
  +
* Spam/pure reclame
   
 
[[Categorie:Help]]
 
[[Categorie:Help]]

Versie van 24 aug 2010 11:56

Hieronder enkele schrijftips om een soort houvast te hebben in uw artikel in aanbouw. Deze tips gelden natuurlijk niet voor alle onderwerpen.

Structuur

U hoeft voor een inleidende zin niet meteen een nieuw kopje aan te maken. De titel van de kop zou wel eens met de titel van de pagina kunnen vloeken. De term waarover u het hebt mag vet staan.

Vervolg misschien met een geschiedeniskop, een vergelijkende vroeger&nu-kop om af te sluiten met een kop met links.

Links

Als u vele Mechelse begrippen, gebouwen of andere zaken in een tekst verwerkt, gelieve die dan een link te geven (ook als de pagina niet bestaat). Het is niet noodzakelijk, maar het is sympatieker voor de lezer die meer wil weten over het onderwerp. Overdrijft u niet. De tekst mag geen aaneenschakeling worden van blauwe/rode woorden.

Weet waarover u schrijft

Een zekere objectiviteit en kennis is een vereiste. Als u gist of het niet zo zeker weet, publiceer het dan niet. Indien er onjuistheden zijn in een artikel is dit alsnog geen ramp: het kan gemakkelijk aangepast worden.

Taal

Laat uw tekst zeker nakijken door een spelchecker. Verschillende webbrowsers hebben dit ingebouwd. Het is aangeraden om een tekst te schrijven in volzinnen en in het algemeen Nederlands; ook een stadsgebonden site moet voor iedere Nederlandstalige leesbaar zijn. Voorkom lijsten van begrippen die droog overkomen bij de lezer.

Google Maps

Het vierde icoontje van rechts te tellen bij het bewerken (tussen categorie voor afbeelding en Pagina opslaan) biedt u de mogelijkheid aan om een kaart in te voegen in uw artikel. Een aanvaardbare breedte en hoogte is '400' elk.

Waarover kan u schrijven?

Over alles wat met Mechelen te maken heeft. Dat is veel, maar toch beperkt. Als u toch wilt verwijzen naar een begrip dat niks met Mechelen te doen heeft, kan u extern verwijzen. U hoeft dan hier geen pagina over dit onderwerp te maken.

Wat we niet willen
  • Zelfpromotie
  • Artikelen over onbekende mensen (wordt beschouwd als cyberpesten of ijdelheid).
  • Laster in het algemeen.
  • Allerhande propaganda.
  • Spam/pure reclame