Dijlepad

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Versie door SomeHuman (overleg | bijdragen) op 15 feb 2021 om 00:29 (Tekst vervangen - "==Voetnoten‍==" door "==Voetnoten==")
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Tourist attraction in Mechelen
Bij de Lamotsite aan de Haverwerf te Mechelen:
Vast platform met naargelang het waterpeil meer of
minder steile loopplank naar het vlottende Dijlepad

Het Dijlepad te Mechelen is een wandelpad vanuit Muizen doorheen de binnenstad langs de linkeroever van de Dijle. Het drijvend gedeelte loopt van aan de Fonteinbrug voorbij rijen achtergevels- en tuinen en bezijden de Zoutwerf tot onder de Hoogbrug door en langsheen de herbestemde en gerenoveerde oud-brouwerij Lamot. Bij de Van Beethovenvoetbrug komt het op de Haverwerf opnieuw aan wal en volgt de kaden van de eveneens Dijle geheten straat en de Winketkaai.

Het door een reeks pontons gedragen voetpad werd, net als diverse andere projecten te Mechelen, door het Milanese architectenbureau Secchi en Viganò ontworpen en in mei 2010 in gebruik genomen.[1] Het voert de wandelaar langs oevers en kaaien, waar onder andere glaskruid te zien valt.

Filmlinks[bewerken]

Dijlepad
Dijlepad


Externe links[bewerken]

Bronnen[bewerken]

  1. Burgemeester Somers wandelt afgewerkt Dijlepad in (foto's). Gazet van Antwerpen, regio Mechelen (2010-05-12). Nagezien 2013-07-01.

Voetnoten[bewerken]