't Ankertje aan de Dijle

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Versie door SomeHuman (overleg | bijdragen) op 26 okt 2012 om 23:19 (→‎Geschiedenis: Begin van de omslag)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif An old and famous pub in Mechelen.
Het Ankertje aan de Dijle is een kroeg die verbonden is aan brouwerij Het Anker

't Ankertje aan de Dijle bevindt zich op de Vismarkt in Mechelen. Men tapt er uiteraard de diverse bieren van de enige nog immer productieve brouwerij in de stad. Men kan er ook grote flessen uihalen en zelfs bierpralines zijn er te koop.

Geschiedenis

Nadat aan de Vismarkt op de hoek van de Begijnenstraat vanaf eind jaren '60 de Muze, de King's Club en de duistere Bull's Club gevestigd waren geweest, hield Gust Van der krieken er enkele decennia lang de bruine kroeg 't Stamenee open.[1](bron?) De kleuren van de gevel waren toen niet groen, maar rood.

In de jaren '70 en '80 van de twintigste eeuw was de Vismarkt een ontmoetingsplek voor hippies en kunstenaars. In navolging van de oertijd der Gentse Feesten richtten de nabije cafés er jaarlijks de Dijlefeesten in. Ook Den Akker en De Verloren Zoon waren toen bruine kroegen, een traditie die aangevuld werd met de eerder kortstondige Babbits en de nog bestaande Den Stillen Genieter. De eerste drankgelegenheid die de bruine-kroegenstijl van de Vismarkt al wat achter zich begon te laten, was De Gouden Vis.

Adres/Contact

  • Vismarkt 20
  • Tel + fax : 015 34 60 34
  • Website

Externe Links

Bronnen

  1. Van der krieken Mechelen (nagezien 2012-10-25)