Ankertje aan de Dijle: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
(Gust van 't Stamenee. M.i. was het terdege 't Stamenee, niet de in het algemeen gebruikelijke spelling 'staminee'. Bronnen daartoe nog aan te vullen.)
(→‎Geschiedenis: bruine kroegen)
Regel 6: Regel 6:
   
 
== Geschiedenis ==
 
== Geschiedenis ==
Nadat aan de Vismarkt op de hoek van de [[Begijnenstraat]] een duistere zaak 'Bull's Club' gevestigd was geweest, hield Gust Van der krieken er enkele decennia lang de bruine kroeg ''[[Staminee|'t Stamenee]]'' open.<ref>[http://home.scarlet.be/fikske/vanderkrieken/vdk_mechelen/vanderkrieken_mechelen.htm Van der krieken Mechelen] (nagezien 2012-10-25)</ref>{{bron?|Hier stond tot 2012-10-25: '[Staminee]] van de legendarische Mechelse cafebaas [[Bodo Vandevoorde]]'. Bodo en Coletje hadden ertegenover 'de (Verloren) Zoon' voor ze naar 't Klapgat trokken, en 'de Gust van't Stamenee' had zijn op de Vismarkt gebruikelijke naam toch aan iets te danken. Was 'den Bodo' tot Wilfried uit de Zoon verdween ooit in 't Stamenee? Maar deze laatste kroeg heette 'Bull's Club' tot in 19?? en was toen geheel geblindeerd.}} De kleuren van de gevel waren toen niet groen, maar rood.
+
Nadat aan de Vismarkt op de hoek van de [[Begijnenstraat]] een duistere zaak 'Bull's Club' gevestigd was geweest, hield Gust Van der krieken er enkele decennia lang de bruine kroeg ''[[Staminee|'t Stamenee]]'' open.<ref>[http://home.scarlet.be/fikske/vanderkrieken/vdk_mechelen/vanderkrieken_mechelen.htm Van der krieken Mechelen] (nagezien 2012-10-25)</ref>{{bron?|Hier stond tot 2012-10-25: '[Staminee]] van de legendarische Mechelse cafebaas [[Bodo Vandevoorde]]'. Bodo en Coletje hadden ertegenover 'de (Verloren) Zoon' voor ze naar 't Klapgat trokken, en 'de Gust van't Stamenee' had zijn op de Vismarkt gebruikelijke naam toch aan iets te danken. Was 'den Bodo' tot Wilfried uit de Zoon verdween ooit in 't Stamenee? Maar deze laatste kroeg heette 'Bull's Club' tot in 19?? en was toen geheel geblindeerd. -- Hoort dus elders thuis: '''Den Bodo''' verliet eind jaren 80 de Vismarkt en tapte lange tijd in café [[Klapgat]] op de [[Wollemarkt]]. Bodo was een van de stuwende krachten achter de eerste '''[[Dijlefeesten]]'''.}} De kleuren van de gevel waren toen niet groen, maar rood.
   
In de jaren '70 en '80 van de twintigste eeuw was deze kroeg een ontmoetingsplek voor hippies en kunstenaars. Ook café [[Den Akker]] en café [[De Verloren Zoon]] waren toen bruine kroegen.
+
In de jaren '70 en '80 van de twintigste eeuw was de Vismarkt een ontmoetingsplek voor hippies en kunstenaars. Ook café's [[Den Akker]] en [[De Verloren Zoon]] waren toen bruine kroegen.
 
'''Den Bodo''' verliet eind jaren 80 de Vismarkt en tapte lange tijd in café [[Klapgat]] op de [[Wollemarkt]]. Bodo was een van de stuwende krachten achter de eerste '''[[Dijlefeesten]]'''.
 
   
 
== Adres/Contact ==
 
== Adres/Contact ==

Versie van 25 okt 2012 08:59

English.gif An old and famous pub in Mechelen.
Het Ankertje aan de Dijle is een kroeg die verbonden is aan brouwerij Het Anker

Het Ankertje aan de Dijle bevindt zich op de Vismarkt in Mechelen.

Men tapt er uiteraard diverse bieren van de stadsbrouwerij. Je kunt er ook grote flessen aanschaffen om mee te nemen en er zijn zelfs bierpralines te koop.

Geschiedenis

Nadat aan de Vismarkt op de hoek van de Begijnenstraat een duistere zaak 'Bull's Club' gevestigd was geweest, hield Gust Van der krieken er enkele decennia lang de bruine kroeg 't Stamenee open.[1](bron?) De kleuren van de gevel waren toen niet groen, maar rood.

In de jaren '70 en '80 van de twintigste eeuw was de Vismarkt een ontmoetingsplek voor hippies en kunstenaars. Ook café's Den Akker en De Verloren Zoon waren toen bruine kroegen.

Adres/Contact

  • Vismarkt 20
  • Tel + fax : 015 34 60 34
  • Website

Externe Links

Bronnen

  1. Van der krieken Mechelen (nagezien 2012-10-25)