VK Albatros

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
De damesploeg van VK Albatros in 2010

Translation : Womensoccer in Mechelen

Beschrijving

VK Albatros VZW is (naast KV Mechelen, KRC Mechelen en Sporting Club Mechelen) één van de vele voetbalclubs die Mechelen rijk is. De voetbalclub bestaat reeds sinds 1973 en heeft als clubkleuren oranje en zwart. Het clubhuis bevindt zich in de wijk Galgenberg, vlakbij de Offenbossen, aan het einde van de Holmlei.

VK Albatros VZW is een erkende sportwerking bij de stad Mechelen.

De spelers

VK Albatros heeft 2 mannenvoetbalploegen, die spelen bij KVV Antwerpen, maar ook een vrouwenvoetbalploeg met de naam VK Albatros Girls.

VK Albatros Girls

VK Albatros Girls is, in 2010, reeds 5 jaar actief en hielden ondertussen al voor de vierde maal een damesvoetbaltornooi. Het eerste jaar werden er vooral vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, daarna voetbalden de Mechelse dames één jaar bij KVV Vlaams Brabant en reeds 3 jaren wordt er gespeeld bij Redavo (Recreatief Dames Voetbal).

VK Albatros Girls is niet de enige damesvoetbalploeg in Mechelen.

Solidariteitsactie

In mei 2008 hield VK Albatros VZW, samen met de buurtwerking Galgenberg, een solidariteitsactie om Rosali Derua (Rosake) en David Croons uit de Harnasstraat bij te staan, die hun huis waren kwijtgespeeld door een uitslaande brand.

Contactpersonen

Adres

VK Albatros VZW - Holmlei 64 (terrein) - 2800 Mechelen - Tel : 0486 73 49 68 - Website

Externe Links

Galerij

<googlemap version="0.9" lat="51.041" lon="4.461" zoom="15" width="300" height="300">(V) 51.041, 4.461 VK Albatros</googlemap>