Utopolis Mechelen

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Description of Mechelen Cinema/Theatre
Utopolis Mechelen

Utopolis naast de N15 tegenover de Nekkerhal is het enige cinemacomplex te Mechelen. De bioscoop heeft tal van verbouwingen ondergaan en heeft ook een aanpalend café en fitnessruimte. De keten Utopolis, met als slogan "Movies, moments and more...", is ook aanwezig in Lommel, Aarschot en Turnhout.

Geschiedenis[bewerken]

Utopolis Mechelen opende op 20 december 1994 de deuren, toen nog onder de naam Cinecity. In de eerste week van zijn bestaan kreeg het bioscoopcomplex al meteen meer dan 17.000 bezoekers over de vloer. De stad had het dan ook jarenlang zonder cinemazaal moeten stellen. Voor een avondje filmplezier trokken de meeste Mechelaars en streekgenoten al die tijd naar de Kinepolis in Brussel of de Metropolis in Antwerpen.

Vanaf de start verhoogde Cinecity continu zijn bezoekersaantal. In het najaar van 2003 - na de overname door het Luxemburgse Utopia - werd het bioscoopcomplex omgedoopt tot Utopolis Mechelen. De naamsverandering ging opnieuw gepaard met een sterke toename van het aantal toeschouwers.

Prime Drive-In Movies[bewerken]

Bezig met het laden van de kaart...

Utopolis Mechelen: InritUitrit met verkeerslichten aan de Plattebeekstraat ‍/ ‍N15  —  (Alternatieve inrit vóór de Tangentaanleg)

De "Prime Drive-in Movies" van Utopolis zijn heel de zomer te bekijken in het Sportpark De Nekker. Films zijn te bewonderen tot 18 augustus en dit telkens op Vrijdag en Zaterdag.

De inrit bevindt zich aan de parking van Utopolis en kaskrakers worden geserveerd in een zomerse sfeer met cocktails en livemuziek. Het geluid van de films is te ontvangen via de autoradio.

Ice Skating Center Mechelen[bewerken]

Begin september 2016 opende Ice Skating Center Mechelen (ISCM) een gloednieuwe ijsbaan naast Utopolis. Het complex heeft een ijspiste van 1.800 vierkante meter, tribunes voor 1.000 toeschouwers, een cafetaria met 300 plaatsen met uitzicht op de ijspiste, een winkel met ijshockeymateriaal en een slijpdienst voor schaatsen.

Eigenaar is Gunter Bosmans, die zes jaar lang de gesloten ijspiste in Leest uitbaatte.

Openbaar vervoer[bewerken]

  • De bushalte (lijn 2) doet dienst vanaf het station door de binnenstad.

Contact[bewerken]

  • Utopolis Mechelen
  • Adres: Spuibeekstraat 5, 2800 Mechelen
  • Tel: 015 / 55 77 33
  • Fax: 015 / 55 81 82

Externe links[bewerken]