Welkom op Mechelen Mapt! Onze pagina's zijn beveiligd tegen spam of vandalisme.
Fout ontdekt? Mee bijdragen? E-mail ons of registreer u gratis en anoniem om te bewerken.

Utopolis Mechelen

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
(Doorverwezen vanaf Utopolis)
Ga naar: navigatie, zoeken
English.gif Description of Mechelen Cinema/Theatre
Utopolis Mechelen

Utopolis is het enige bioscoopcomplex te Mechelen, gesitueerd naast de Nekkerhal. De keten Utopolis is ook aanwezig in Lommel, Aarschot en Turnhout.

De bioscoop heeft tal van verbouwingen ondergaan en heeft ook een aanpalend café en fitnessruimte.

 
 
Movies, moments and more...
 

 

—slogan van Utopolis

Geschiedenis

Utopolis Mechelen opende op 20 december 1994 de deuren, toen nog onder de naam Cinecity. In de eerste week van zijn bestaan kreeg het bioscoopcomplex al meteen meer dan 17.000 bezoekers over de vloer. Mechelen had het dan ook lange tijd zonder bioskoop moeten stellen. De meeste Mechelaars en streekgenoten trokken jarenlang naar Kinepolis in Brussel of Metropolis in Antwerpen voor hun avondje filmplezier.

Vanaf de start verhoogde Cinecity continu zijn bezoekersaantal. In het najaar van 2003 - na de overname door het Luxemburgse Utopia - werd het bioscoopcomplex omgedoopt tot Utopolis Mechelen. De naamsverandering ging opnieuw gepaard met een sterke toename van het aantal toeschouwers.

Prime Drive-In Movies

Utopolis Mechelen: InrittenUitritten

De "Prime Drive-in Movies" van Utopolis zijn heel de zomer te bekijken in het Sportpark De Nekker. Films zijn te bewonderen tot 18 augustus en dit telkens op Vrijdag en Zaterdag.

De inrit bevindt zich aan de parking van Utopolis en kaskrakers worden geserveerd in een zomerse sfeer met cocktails en livemuziek. Het geluid van de films is te ontvangen via de autoradio.

Ice Skating Center Mechelen

Begin september 2016 opende Ice Skating Center Mechelen (ISCM) een gloednieuwe ijsbaan naast Utopolis. Het complex heeft een ijspiste van 1.800 vierkante meter, tribunes voor 1.000 toeschouwers, een cafetaria met 300 plaatsen met uitzicht op de ijspiste, een winkel met ijshockeymateriaal en een slijpdienst voor schaatsen.

Eigenaar is Gunter Bosmans, die zes jaar lang de gesloten ijspiste in Leest uitbaatte.

Openbaar vervoer

  • De bushalte (lijn 2) doet dienst vanaf het station door de binnenstad.

Contact

  • Utopolis Mechelen
  • Adres: Spuibeekstraat 5, 2800 Mechelen
  • Tel: 015 / 55 77 33
  • Fax: 015 / 55 81 82

Externe links