Teughels Battel

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Ga naar:navigatie, zoeken
English.gif Business in Battel, near Mechelen
Teughels Battel

<googlemap version="0.9" lat="51.039300" lon="4.444890" zoom="15" width="402" height="300"> (T) 51.039578,4.444000,Teughels </googlemap>

De firma Teughels-Kinderen NV uit Battel, bij Mechelen, was een begrip bij de Mechelaars. De firma, gelegen aan de Gentsesteenweg 1, had een goede reputatie qua huishoudtoestellen.

Geschiedenis

Het begon, in het begin van de tweede helft van de negentiende eeuw, dat de toenmalige Mechelaar Jozef Teughels, samen met zijn twee broers, stoot-of handkarren verhuurde in de Adegemstraat. Een tijdje later opende diezelfde Jozef Teughels een smederij aan de brug over de Leuvense Vaart in Battel.

Deze activiteiten werden verdergezet door zijn zoon Jan Pieter Teughels en het was uiteindelijk kleinzoon Louis Teughels die begon met de verkoop van landbouwwerktuigen en allerhande materialen. Uiteindelijk werden de verkoopsgoederen uitgebreid met kachels en witgoed.

De laatste vijftig jaren bouwde de familie Teughels een ijzersterke reputatie uit als specialist van Miele-toestellen.

Tot tweemaal toe werd de brug van Battel, tijdens de Tweede Wereldoorlog, opgeblazen (1940 en 1944) en bij die tweede ontploffing liep de zaak, het magazijn, het werkhuis en de woning zware schade op.

Woonproject

Na honderveertig jaar werd de familiezaak gesloten en werd het terrein opgeruimd voor het plaatsen van een woonproject met luxe-appartementen.

Externe links

Galerij