Teughels Battel

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Business in Battel, near Mechelen
Teughels Battel

Bezig met het laden van de kaart...

De voormalige firma Teughels Kinderen aan de Gentsesteenweg nr. 1 in het Mechelse gehucht Battel verwierf een goede reputatie met zijn huishoudtoestellenhandel.

Geschiedenis[bewerken]

In het begin van de tweede helft van de negentiende eeuw verhuurde de Mechelaar Jozef Teughels, samen met zijn twee broers, stoot- of handkarren in de Adegemstraat. Een tijdje later opende Jozef een smederij aan de brug over de Leuvense Vaart in Battel. Deze activiteiten werden verdergezet door zijn zoon Jan Pieter Teughels en nadien startte kleinzoon Louis Teughels de verkoop van landbouwwerktuigen en allerhande materialen. Uiteindelijk werd het gamma van de firma Teughels uitgebreid met kachels en witgoed. De laatste vijftig jaren bouwde de familie Teughels een reputatie uit als specialist van Miele-toestellen.

Tot tweemaal toe werd de Battelbrug tijdens de Tweede Wereldoorlog opgeblazen (1940 en 1944) en bij die tweede ontploffing liepen de zaak, het magazijn, het werkhuis en de woning zware schade op.

Na honderdveertig jaar werd in 2008 de familiezaak (als Teughels Kinderen een nv sinds 1994) gesloten en werd het terrein opgeruimd ter wille van een woonproject met luxe-appartementen.

Galerij[bewerken]

Bronnen[bewerken]

Voetnoten[bewerken]