Wiki: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
869 bytes verwijderd ,  29 apr 2010 15:00
copy paste van wikipedia een beetje ingedijkt
k (4 versies)
 
(copy paste van wikipedia een beetje ingedijkt)
 
== WikiWiki ==
Een WikiWiki is een softwareapplicatie, toepassing, waarmee webdocumenten gezamenlijk kunnen worden bewerkt, zonder dat de inhoud door deskundigen moet worden geredigeerd en/of geaccepteerd. Deze toepassing is met een vrij eenvoudig programma te realiseren. Zo is bijvoorbeeld deze [[Wikipedia:Info|Wikipedia]]site, Mechelen Mapt, een ''Wiki''. Het woord ''wiki wiki'' komt uit de taal die op [[Hawaï]] wordt gesproken en heeft de betekenis van 'snel, vlug, beweeglijk'.
 
== WikiWikiWeb ==
Het originele ''WikiWikiWeb'' werd ontworpen door Ward Cunningham, die het concept uitvond en er de naam ''Wiki'' aan gaf. Hij was het ook die voor het eerst de ''WikiWiki''-toepassing Ward's Wiki aan een server koppelde. In navolging daarvan zijn er verschillende andere WikiWikis geprogrammeerd, die gebruikt worden om allerlei WikiWikiWebs te beheren. Er zijn zelfs zoekmachines die verschillende ''Wiki's'' tegelijk doorzoeken, zoals MetaWiki.
 
=== Toepassing ===
In principe kan een ''Wiki'' dienen voor alles waarvoor de gebruikers willen dat het dient. Het systeem leent zich uitstekend voor samenwerking met anderen.
 
== WikipediaZie ook ==
* [[Mechelen Mapt]]
Bij Wikipedia werk je zo in feite samen met iedereen die iets bijdraagt aan deze vrije encyclopedie. Het idee erachter is dat iedereen zijn/haar kennis met iedereen kan delen! Wil je dat niet, dan is Wikipedia misschien niet de juiste plaats voor jou. Vind je het wel een aantrekkelijk idee -- wat let je om ook een bijdrage te leveren? Hoe meer mensen, hoe meer vreugd.... :-)
 
Zie ook [[Wikipedia:Het unieke van Wikipedia|Het unieke van Wikipedia]], [[Wikipedia:Waarom zou ik meedoen|Waarom zou ik meedoen?]], Wikipedia en [[Wikipedia:Welkom voor nieuwelingen|Welkom voor nieuwelingen]].
 
Wil je het eens uitproberen, maar weet je niet goed hoe? Lees dan bijvoorbeeld [[Help:Hoe kan ik meedoen?|Hoe je mee kunt doen]], [[Wikipedia:Uitleg|Uitleg]], [[Wikipedia:Een nieuwe pagina aanmaken|Een nieuwe pagina aanmaken]] en [[Wikipedia:Veelgestelde vragen|Veelgestelde vragen]].
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
2.494

bewerkingen

Navigatiemenu