Sjabloon:L

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Syntax: {‍{L|xx}‍} voor kleine verhoogde plaatsing (als het einde van een link) of {‍{L|xx|}‍} voor lichtjes kleiner (vooraan) op de lijn,
waarin xx = de gewoonlijk twee letters die een taal symboliseren (nooit hoofdletters, die staan voor landen).
Hoewel ook bijvoorbeeld zh-CN (vereenvoudigd Chinees, gebruikelijk in China maar niet op Taiwan) goed getoond zal worden, zullen slechts de, en, es, fr, it (de bij ons meest voorkomende), af, pt, la, el (hier ook door sommigen te snappen) en nl (in onze weinige Engelstalige artikels) worden herkend om de taal te tonen als tooltip (zonder taalcode in groene kleur om daarop te wijzen: te opvallend en lezers zullen die mogelijkheid gauw genoeg merken).

Wanneer de relevante tekst begrip van meerdere talen vereist, kan xx = (bijvoorbeeld) en / nl / fr (in wikicode: en / nl / fr), waarbij de erin meest voorkomende of voor goed begrip door de lezer meest relevante taal vooraan hoort.

Functie: Zo onopvallend mogelijk waarschuwen dat de relevante tekst in een specifieke andere taal dan het artikel op Mechelen Mapt zal blijken. Dit voorkomt ergernis wegens pas na benieuwd volgen van een link, een vreemde taal te zien welke men onvoldoende begrijpt.

Technisch: De syntax {‍{L|xx|}‍} lijkt erop te wijzen dat een 2e parameter optioneel zou zijn. Dat is niet zo, die is verboden. Die techniek is de eenvoudigste manier om de keuze te maken tussen de twee wijzen waarop het sjabloon een resultaat kan tonen.

Aan het einde van een link[bewerken]

Het was koningin Victoria ‍(en) opgevallen dat koning Albert ‍(fr) op dat moment ...

Aan het begin van een literatuurvermelding, externe link of bronvermelding[bewerken]

  • (en) Johnson, Ernest. ...
  • Janssens, Erwin. ...
  • (fr) Janson, Emile. ...

Het Sjabloon:Citeer web doet beroep op Sjabloon:L, zodat functionaliteit en uitzicht gelijk zijn aan een invoer van een reeksje afzonderlijke elementjes achter mekaar.