Sjabloon:Embed-adminnoincludetextbox

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Dit beveiligd te houden sjabloon dient door <noinclude>{{Embed-adminnoincludetextbox}}</noinclude> geplaatst gans bovenaan elke subpagina (met naam geheel in kleine letters) Artikelnaam/admingetal van 2 cijfers waarin externe 'embedded' foto's geplaatst worden.
Het typevoorbeeld voor zulke subpagina, sinds april 2013, is Cavalcade/admin01.

Deze beveiligd te houden subpagina is een onderdeel van de betreffende toppagina: tranclusie door {{:Embed-adminnoincludetextbox}}. Reden(en) voor beperking tot bewerken door administators:

  • Juridisch is er allicht geen bezwaar om beperkte citaten of sterk verkleinde, dus voor praktisch nut onbruikbare, weergaven te publiceren zonder toestemming van de auteur - mits duidelijke vermelding van de herkomst en van de eventuele bijzondere (geregistreerde) bescherming. In deze pagina wordt een techniek toegepast ('embedding') die net zo makkelijk een grote afbeelding zou kunnen tonen, en wettelijk nodige vermeldingen zijn al net zo vlot verwijderbaar. Om dergelijke juridisch strafbare wijziging(en) te voorkomen, mogen gewone gebruikers geen schrijftoegang hebben.
  • De ongewoon ingewikkelde syntax gaat het petje van vrijwel alle gewone gebruikers te boven, of laat niet toe wijzigingen aan te brengen zonder de bedoeling en de samenhang grondig te verstoren en zonder een voor deze site ongewenste stijlafwijking te veroorzaken. Hiermee zij ook administratoren gewaarschuwd! Ter info: de dimensionering toont 'visuals' ook op een schermbreedte van slechts 1.024 pixels zeer net, bij lagere resoluties is de opmaak minder ideaal maar zeer goed bruikbaar; bij browserinstelling van een tekstgrootte die voor slechtzienden beter geschikt is, blijft alles zo net mogelijk gepresenteerd en ten volle functioneel.

Technische opmerking(en):

  • De positionering bovenaan van de embedded visual in een 'youtube' vereist een negatieve marge van geaccumuleerd -10px (onafhankelijk van lettergrootte) en -2.4em (afhankelijk). Daardoor komt een blanco doorzichtige zone overheen wat boven een galerij staat, zodat men een link aldaar niet kan aktiveren en ook de sliders niet die onderaan elk bijschrift verschijnen bij vergrote tekst.
      Men kan in een NavContent elke galerij onder de bovenste een margin-top:1.25em geven, dat is de kleinste tussenmarge die toelaat zulke sliders nog tamelijk behoorlijk te bedienen. Een tussenlijntje (eventueel kleinere) tekst zonder link kan in die anders wat rare tussenmarge geplaatst worden. Elke bovenste galerij hoeft ook een margin-top zodat '[verbergen]' aktiveerbaar is, tenzij onder die lijn een extra lijn zonder link staat. Een elegantere methode, zonder topmarge, werd vanaf 2013-06-03 toegepast:
      De div's voor NavHead en voor elke galerij erin worden een position:relative en een in waarde dalende z-index opgelegd; bvb. elke NavHead z-index:100, diens topgalerij 99, eronder 98 enz. Die waarden moeten hardgecodeerd worden (behoudens scripting). Deze methode biedt gehele vrijheid om al dan niet een of ander tussenlijntje in te lassen.
  • Gekende bug: Bij afwijkende lettergrootte wordt de kaderhoogte van staande visuals ongelijk t.o.v. liggende, maar beide blijven in het gezamenlijk buitenkader van hun galerij. Opdat in eenzelfde galerij, het bijschrift van een staande één lijntje zou bevatten, is er ruimte voor drie bij een liggende: aldus ontworpen ondanks een reeds kleiner staand formaat opdat het toch nog voldoende herkenbaar zou blijven. Het is wel nodig enkele parameters (height in de 'youtube', margin en padding in twee 'div') te wijzigen naargelang de oriëntatie.