Overleg:Henricus Lancilottus

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Gimycko, er zijn ettelijke duizenden mensen in Mechelen geweest die ongetwijfeld iets zinnigs gedaan hebben. Maar ik lees in het artikel over Henricus Lancilottus geen snars dat me iets wijzer maakt. De lijst met publicaties in het Latijn zullen wel erg boeiend zijn, maar ik kan ze niet lezen en ik zie ook niet in het artikel wie die dan wel gelezen zou hebben en er iets interessant zou in ontdekt hebben. Het belang van een persoon in een encyclopedie, moet uit dat artikel duidelijk blijken. Dat ontbreekt nu volkomen. Er is ook geen bronvermelding. Hopelijk knipte en plakte je de tekst ergens uit en stak je er niet veel tijd in, want zoals het er nu uitziet gaat de hele pagina van het artikel gewoon moeten verdwijnen: Zulks hoort slechts thuis in uiterst gespecialiseerde werken over een onderwerp dat me niet eens duidelijk wordt in het artikel.
Hetzelfde geldt voor Cornelius Lancilottus.
Ik heb liever geen artikel dan eentje waarvan ik na het lezen weet, dat ik daarmee mijn tijd verprutst heb. Ik kan me echt niemand indenken die er wel iets interessant zou aan gevonden kunnen hebben of er nuttige informatie zou uitgehaald hebben, behalve de auteur van de oorspronkelijke tekst en (als hij al niet die auteur is) een mij bevriende historicus die zich nadrukkelijk toegelegd heeft op de religieuze geschiedenis van Mechelen en de betreffende Latijnse teksten tussen de soep en de patatten kan vertalen.
SomeHuman 2014-08-07 11:01-11:23 (UTC=CEST-2)

Het heeft jou misschien niet wijzer gemaakt, maar mij wel. Ik vind de beide artikels kwalitatief genoeg om op MM te blijven. Een bronverwijzing is echter wel welkom, niet echt een absolute voorwaarde. Ik maak een uitnodigend sjabloon {{geenbron}} aan, zo worden lezers aangespoord om bij te dragen | Cartoonist | Contact | 9 aug 2014 18:03 (UTC)