Liebrecht Vanbeckevoort

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Ga naar:navigatie, zoeken
English.gif Classical pianist from Mechelen
Liebrecht Vanbeckevoort

Liebrecht Vanbeckevoort, geboren te Mechelen op 26 september 1984, is een professionele pianist.

Hij begon piano te leren toen hij 8 jaar oud was. Van 2002 tot 2006 was hij student van professor Jan Michiels (laureaat van de Internationale Koningin Elisabeth Wedstrijd) in het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In juni 2006 haalde hij zijn meestergraad piano met de grootste onderscheiding. Tussen 2002 en 2005 studeerde Liebrecht ook bij professor Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (Nederland), waar hij zijn postgraduaat diploma haalde, met het maximum van de punten.


In augustus 2006 verhuisde Liebrecht naar Boston om zich te vervolmaken aan het New England Conservatory in de studio van Professor Russell Sherman. 
 Ook nam hij deel aan Meesterklassen van bekende Pedagogen zoals Dmitri Bashkirov, Idil Biret, Wha Kyung Byun, Alexander Korsantia, Kum Sing Lee, Hans Leygraf, Daniel Pollack, Menahem Pressler, Igor Roma, Charles Rosen, Eduardo Torbianelli, Mikhail Voskresensky en Jan Wijn.

Koningin Elisabethswedstrijd voor Piano - Juni 2007

In juni 2007 neemt Liebrecht Vanbeckevoort deel aan de Koningin Elisabethswedstrijd voor Piano. Liebrecht Vanbeckevoort is de enige finalist onder de vijf Belgen die aan de Halve Finale meedeed.

De Russin Anna Vinnitskaya wint er de Eerste Prijs. De Bulgaarse Plamena Mangova kreeg de Tweede Prijs en de Zwitser Francesco Piemontesi werd derde. De vierde en vijfde plaats waren voor respectievelijk de Rus Ilya Rashkovskiy en de Koreaanse Hyo-Sun Lim. Liebrecht Vanbeckevoort behaalde de Zesde Plaats.

Het Publiek onthaalde Liebrecht op een warm applaus. Ook de de Bulgaarse Plamena Mangova, die al drie jaar bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth studeert, kon rekenen op warme bijval van het publiek. De 23-jarige Anna Vinnitskaya maakte grote indruk. Zij sloot af met een vertolking van het Tweede Concert van Prokofiev, die haar op een donderend applaus kwam te staan...

Filmlinks


Externe links

Bronnen

Voetnoten