Rik Woutersstraat: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
k (8 versies)
 
Regel 3: Regel 3:
 
'''Beeldje in de Rik Woutersstraat (Foto : Jan Smets)'''
 
'''Beeldje in de Rik Woutersstraat (Foto : Jan Smets)'''
   
 
[[Translation]] : Street in Mechelen
 
[[Translation]]
 
{{begin}}
 
   
 
==Beschrijving==
 
==Beschrijving==
De '''Rik Woutersstraat''' is een straat tussen de '''[[Veemarkt]] en de [[Huidevettersstraat]]'''. Deze straat werd genoemd naar de kunstenaar [[Rik Wouters]].
+
De '''Rik Woutersstraat''' in '''[[Mechelen]]''' is een straat, gelegen tussen de '''[[Veemarkt]] en de [[Huidevettersstraat]]'''. Deze straat werd genoemd naar de kunstenaar '''[[Rik Wouters]]'''.
   
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
Deze straat loopt parallel met de vliet [[Melaan(vliet)|Melaan]].
+
Deze straat loopt parallel met de vliet''' [[Melaan(vliet)|Melaan]]'''.
   
De straat is van oudsher bekend als '''Ham''' of '''Nieuwland''', aanvankelijk een '''Waterrijk Gebied''' waar veel '''Huidevetterijen''' gevestigd waren. In de 15e eeuw de '''Vetterstraete''' genoemd, in de 16e-17e eeuw de '''Torfstraat''' en in de 19e-20e eeuw de de '''Huidevetterstraat'''.
+
De straat is van oudsher bekend als '''Ham''' of '''Nieuwland''', aanvankelijk een '''waterrijk gebied''' waar veel '''huidevetterijen''' gevestigd waren. In de 15e eeuw de '''Vetterstraete''' genoemd, in de 16e-17e eeuw de '''Torfstraat''' en in de 19e-20e eeuw de de '''Huidevettersstraat'''.
   
De huidige benaming van deze straat refereert naar de beroemde schilder '''[[Rik Wouters]]'''.
+
De huidige benaming van deze straat refereert naar de '''beroemde Mechelse schilder Rik Wouters'''.
   
 
==Huidevetter==
 
==Huidevetter==
Een '''Huidevetter of Leerlooier''' is een Beroep waarbij iemand '''Huiden met Dierlijke, Plantaardige of Minerale Stoffen behandelt''' zodat '''Leer''' ontstaat.
+
Een '''Huidevetter of Leerlooier''' is een beroep waarbij iemand '''huiden met dierlijke, plantaardige of minerale stoffen behandelt''' zodat '''leer''' ontstaat.
   
 
==Lazuli==
 
==Lazuli==
Het bedrijf '''Lazuli''' is gespecialiseerd in '''Ecologische Kleding''' voor '''Dames en Kinderen''', met oog voor '''Kwaliteit en Stijl''', van '''Eenvoudigweg Natuurlijk''' tot '''100% Bio en Ethisch Verantwoord Geproduceerd'''. Behalve '''Kleding en Accessoires''' heeft Lazuli ook een uitgebreid gamma '''Natuurlijke Breigarens en Viltwol'''.
+
Het bedrijf '''Lazuli''' is gespecialiseerd in '''ecologische kleding''' voor '''dames en kinderen''', met oog voor '''kwaliteit en stijl''', van '''eenvoudigweg natuurlijk''' tot '''100% bio en ethisch verantwoord geproduceerd'''. Behalve '''kleding en accessoires''' heeft Lazuli ook een uitgebreid gamma '''natuurlijke breigarens en viltwol'''.
   
'''Lazuli bvba, Rik Woutersstraat 40, 2800 [[Mechelen]]'''
+
'''Lazuli bvba - Rik Woutersstraat 40 - Mechelen'''
   
 
==Bron==
 
==Bron==
 
Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, deel 9n, pp380 e.v.
 
Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, deel 9n, pp380 e.v.
 
==Externe Links==
 
*...
 
   
 
[[Categorie:Straten]]
 
[[Categorie:Straten]]

Versie van 15 mei 2010 09:11

Rikwoutersstraat.jpg

Beeldje in de Rik Woutersstraat (Foto : Jan Smets)

Translation : Street in Mechelen

Beschrijving

De Rik Woutersstraat in Mechelen is een straat, gelegen tussen de Veemarkt en de Huidevettersstraat. Deze straat werd genoemd naar de kunstenaar Rik Wouters.

Geschiedenis

Deze straat loopt parallel met de vliet Melaan.

De straat is van oudsher bekend als Ham of Nieuwland, aanvankelijk een waterrijk gebied waar veel huidevetterijen gevestigd waren. In de 15e eeuw de Vetterstraete genoemd, in de 16e-17e eeuw de Torfstraat en in de 19e-20e eeuw de de Huidevettersstraat.

De huidige benaming van deze straat refereert naar de beroemde Mechelse schilder Rik Wouters.

Huidevetter

Een Huidevetter of Leerlooier is een beroep waarbij iemand huiden met dierlijke, plantaardige of minerale stoffen behandelt zodat leer ontstaat.

Lazuli

Het bedrijf Lazuli is gespecialiseerd in ecologische kleding voor dames en kinderen, met oog voor kwaliteit en stijl, van eenvoudigweg natuurlijk tot 100% bio en ethisch verantwoord geproduceerd. Behalve kleding en accessoires heeft Lazuli ook een uitgebreid gamma natuurlijke breigarens en viltwol.

Lazuli bvba - Rik Woutersstraat 40 - Mechelen

Bron

Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, deel 9n, pp380 e.v.