Rik Woutersstraat: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
 
Regel 17: Regel 17:
 
==Huidevetter==
 
==Huidevetter==
 
Een '''Huidevetter of Leerlooier''' is een Beroep waarbij iemand '''Huiden met Dierlijke, Plantaardige of Minerale Stoffen behandelt''' zodat '''Leer''' ontstaat.
 
Een '''Huidevetter of Leerlooier''' is een Beroep waarbij iemand '''Huiden met Dierlijke, Plantaardige of Minerale Stoffen behandelt''' zodat '''Leer''' ontstaat.
  +
  +
==Lazuli==
  +
'''Lazuli''' is gespecialiseerd in '''Ecologische Kleding''' voor '''Dames en Kinderen''', met oog voor '''Kwaliteit en Stijl''', van '''Eenvoudigweg Natuurlijk''' tot '''100% Bio en Ethisch Verantwoord Geproduceerd'''. Behalve '''Kleding en Accessoires''' heeft Lazuli ook een uitgebreid gamma '''Natuurlijke Breigarens en Viltwol'''.
  +
  +
'''Lazuli bvba, Rik Woutersstraat 40, 2800 [[Mechelen]]'''
 
 
 
==Bron==
 
==Bron==

Versie van 24 jul 2007 19:08

Example.jpg

Hier hoort een foto van de Rik Woutersstraat


Translation Sjabloon:Begin

Beschrijving

De Rik Woutersstraat is een straat tussen de Veemarkt en de Huidevettersstraat.

Geschiedenis

Deze straat is van oudsher bekend als Ham of Nieuwland, aanvankelijk een Waterrijk Gebied waar veel Huidevetterijen gevestigd waren. In de 15e eeuw de Vetterstraete genoemd, in de 16e-17e eeuw de Torfstraat en in de 19e-20e eeuw de de Huidevetterstraat.

De huidige benaming van deze straat refereert naar de beroemde schilder Rik Wouters.

Huidevetter

Een Huidevetter of Leerlooier is een Beroep waarbij iemand Huiden met Dierlijke, Plantaardige of Minerale Stoffen behandelt zodat Leer ontstaat.

Lazuli

Lazuli is gespecialiseerd in Ecologische Kleding voor Dames en Kinderen, met oog voor Kwaliteit en Stijl, van Eenvoudigweg Natuurlijk tot 100% Bio en Ethisch Verantwoord Geproduceerd. Behalve Kleding en Accessoires heeft Lazuli ook een uitgebreid gamma Natuurlijke Breigarens en Viltwol.

Lazuli bvba, Rik Woutersstraat 40, 2800 Mechelen

Bron

Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, deel 9n, pp380 e.v.

Externe Links

  • ...