Battelsesteenweg: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Regel 28: Regel 28:
   
 
==Externe Links==
 
==Externe Links==
  +
* http://battelsesteenweg.ning.com/
*...
 
  +
Site voor en door bewoners van de Battelsesteenweg (bèta).
  +
   
 
{{kaart}}
 
{{kaart}}

Versie van 24 mei 2008 19:26

Battelsesteenweg1.jpg

Algemeen zicht van de Battelsesteenweg, richting Mechelen-Centrum


Translation Sjabloon:Begin

Beschrijving

Speelgoedgroothandel Dima

De Battelsesteenweg is een van de hoofdwegen om Mechelen te verlaten of te bereiken. Dit is eigenlijk de Oude Baan naar Dendermonde (Zie Plattegrond uit 1775). De Battelsesteenweg ligt in het verlengde van de Adegemstraat en begint aan de andere kant van de Ring rond Mechelen. De Battelsesteenweg loopt tot op de Grote Brug in Battel.

Voor de Grote Brug kan men rechts Battel Dorp inrijden (Hogeweg) en links voor de Grote Brug kan men richting Leest en Hombeek rijden.

Handelaars

De Battelsesteenweg heeft 2 gezichten. Vanaf de Ring rond Mechelen tot de Nattenhofstraat geeft de Battelsesteenweg een weinig fraai uitzicht met oudere arbeiderswoningen. Hier vinden we weinig tot geen handelaars op een Bakkerswinkel en een Groothandel in Verven en Behanggerei. Hier komen de Koolstraat , de Polderstraat en de Nattenhofstraat op uit.

Voorbij de Nattenhofstraat (en waar ooit Garage Schippers - Volkswagen - was gevestigd) verandert het gezicht van de Battelsesteenweg. De Steenweg wordt breder met een breed Fiets-en Voetpad. Hier vinden meer handelaars een plaats voor hun commerciele activiteiten.

Vanaf de Nattenhofstraat tot de Grote Brug in Battel merken we oa de enige Garage van Skoda in Mechelen, een Lagere School, Hangar 311, een kleine GB-vestiging, Groothandelaar in Speelgoed Dima, een winkel voor Ruitersport, genaamd de HorseWhip, een handelaar in Aquariums en Siervissen, een Galerij van Tekeningen en Schilderijen, enz. Op dit stuk van de Steenweg zijn ook enkele cafe's en een kleine Taverne.

Ook bevindt zich in een van de zijstraten van de Battelsesteenweg, tussen de Steenweg en de Leuvense Vaart, het nieuwe onderkomen van De Outlaws (een beruchte motorclub uit het Mechelse).

Uiteindelijk loopt de Battelsesteenweg onder de Brug van de E19 alvorens halt te houden op de Grote Brug in Battel. Hier vinden we ook Agfa Europe, een onafhankelijk deel van Agfa-Gevaert uit Mortsel (Fotofabrikant).

Voorbij de Steenweg

Eens de Grote Brug opgereden in Battel kan men afslaan richting Mechelen-Centrum of de Gentsesteenweg nemen die via Leest, Heffen, Heindonk, Willebroek en Bornem naar Dendermonde en Sint-Niklaas loopt. Vanaf Sint-Niklaas kan men de Autostrade nemen richting Gent.

Externe Links

Site voor en door bewoners van de Battelsesteenweg (bèta).


Sjabloon:Kaart